4. Biciklistički maraton "Oluja" 02.08.2016

Potepuhov četvrti Biciklistički maraton "Oluja", u povodu dvadeset prve obljetnice istoimene vojno-redarstvene operacije, ovoga će se ljeta voziti od Zagreba preko Karlovca, Slunja i Gračaca do Knina, a u dvodnevnom nastavku i do Sinja, u povodu 301. Sinjske alke.

Krećemo u utorak 2. kolovoza u 16 sati s Jelačićevog trga i prvoga dana vozimo do Karlovca. Drugi dan vozimo do Korenice, treći dan (4. kolovoza) vozimo do Knina, gdje noćimo, kako bismo sljedećega dana ujutro bili na budnici, te u nastavku dana na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Sudionici koji tako odluče, navečer 5. kolovoza moći će se organizirano iz Knina vratiti za Zagreb vlakom, koji prema voznome redu kreće u 23:46, a na Glavni kolodvor stiže u subotu u 5:40 ujutro.
Mi koji vozimo dalje, nakon proslave nastavit ćemo preko Kijeva i Vrlike do Sinja, kako bismo 7. kolovoza nazočili 301. Sinjskoj alki. Istoga dana u poslijepodnevnim satima krenut ćemo istim putem nazad prema Kninu, te se vlakom u 23:46 organizirano vratiti u Zagreb.

Biciklistički maraton "Oluja" uobičajeno se vozi bez logistike i pratnje, te bez pokretnog servisa. Spavamo pod šatorima, a jedemo i pijemo tko što ima. Vremenske prilike po putu mogu biti surove, a vrućine paklene. Zbog svega navedenoga, od sudionika se očekuje dobro zdravlje i dobra kondicija, te savršeno ispravan bicikl.

Svi sudionici moraju biti punoljetni i svi voze na vlastitu odgovornost!

Kotizacija će biti oko 150 kn i pokrivat će prijevoz vlakom od Knina do Zagreba po povlaštenoj cijeni, te osiguranje sudionika tijekom trajanja Maratona. Točan iznos bit će objavljen mjesec dana prije starta.

Prijave traju do 18. srpnja. = https://www.facebook.com/events/757193334382083/

Za sve dodatne informacije, kojih će sigurno biti kako se start bude bližio, pratite našu Facebook grupu (DBD Potepuh) i objave na ovom Facebook događaju

Kao i prošle godine, svim biciklistima koji istim povodom voze prema istome cilju, ali stižu iz drugih smjerova, upućujemo poziv da se 5. kolovoza u 7:45 ujutro okupimo na ulazu u Knin, kod mosta preko Butižnice (https://goo.gl/KkZfSa) kako bismo svi zajedno istodobno ušli u grad. NEKA SE VIDI DA NAS IMA!

Izvor: http://biciklijade.com/