Dan zdravlja u Gradu mladih 2016

by BK Vid Ročić

Donacijska biciklijada "Dan zdravlja u Gradu mladih" organizirali smo u suradnji sa udrugom Renato - kuhari bez granica

Cilj ovog sportsko - edukativnog eventa je promovirati zdrav način života kroz rekreaciju točnije biciklizam i zdravu prehranu. U event su uključene i osnovne škole Grada Zagreba koje podržavaju ovu inicijativu. Humanitarna udruga Renato - kuhari bez granica podržava ovaj event kroz podjelu svježe spravljene hrana sudionicima utrke - eventa.

Naime, osnivač humanitarne udruge Renato – kuhari bez granica je renomirani hrvatski kuhar g. Branko Ognjenović, akademik kulinarstva. Kroz udrugu okuplja kuhare koji nesebično djeluju kako bi približili gastronomiju prvenstveno djeci kojima nude i potporu u školovanju.

U sklopu eventa bit će organizairana lagana biciklijada za djecu i odrasle uz pratnju redara - članova biciklističkih klubova te uz policijsku pratnju, a posebno će se održati biciklistička trka. Pobjednicima utrka dodijeliti će se nagrade sponzora. Osim rekreativnog bit će organiziran i gastro program za djecu i odrasle uz konzumaciju svježe spravljene hrane.

Napominjemo kako je biciklijada donacijskog karaktera gdje će se sva prikupljena sredstva usmjeriti za :
- Hitne UZV preglede srca djece kako bi se utvrdilo da li postoji urođena srčana mana i započelo se s pravovremenim liječenjem
- potporu u školovanju djece socijalno ugroženog statusa, koja se žele školovati za kuhara

Hvala svima koji su se odazvali i sudjelovali u ovom projektu.

GALERIJA SLIKA