Izgubljena ovca - Grožnjan 2016

by BK Vid Ročić

Odlični rezultati na ovogodišnjem izdanju "Izgubljena ovca " u Grožnjanu. 

U subotu 27.8.2016 održala se C2 XCO utrka "Izgubljena ovca" u organizaciji BBK Grožnjan. Ovdje se radi o C2 utrci na kojoj se bodovi skupljaju i za svjetski kup. Iz tog razloga smo imali priliku upoznati jako puno sportaša iz  Francuske, Italije, Slovačke, Češke, Belgije, Slovenije... Čak više od 40 natjecatelja u Elite kategoriji omjerilo je snage na odlično pripremljenoj stazi, a 8 hrvatskih natjecatelja skupilo je vrlo vrijedne bodove za kup hrvatske. Skupljajući bodove za svjetski kup, na trci je nastupio i Luca Braidot. Nažalost, nakon odličnog 7. mjesta na Olimpijskim igrama, ovdje nije imao sreće i već je na samom startu pao zbog kontakta sa ostalim natjecateljima pa je odustao od daljnjeg natjecanja. Na svu sreću, prošao je bez ozljeda.

Naši su natjecatelji sudjelovali su u kategoriji Rekreativci i kategoriji Sport, koja se boduje za kup hrvatske. U kategoriji Rekreativci nastupio je Alan Trninić te je osvojio 11 mjesto koristeći trku kao zagrijavanje, čuvajući snagu za Fužine 2 Sea maraton na kojem je sutradan nastupao. U kategoriji Sport nastupili su Marijo Margić i Luka Ištuk. Luka Ištuk je odlično vozio do ulaska u 3 krug kada je nažalost probušio gumu. To ga je koštalo odličnog plasmana jer je do tada stabilno držao 4. mjesto i odlično se osjećao. Iako je plasman izostao, Luka je osvojio vrijedne bodove za ukupni poredak klubova u kupu hrvatske.  Marijo Margić ponovo je briljirao i osvojio  prvo mjesto s vremenskom razlikom od velikih 1'25'' min u odnosu na drugoplasiranog. Drugo i treće mjesto osvojili su Toljan Josip iz BBK Orlov Krug i Jerković Marko iz BK Crikvenica.  

U nedjelju 28.8.2016 kao nastavak utrke za kup, održala se  XCC Izgubljena ovca. Staza je kratka i tehnički zahtjevna a profil je takav da se cijelo vrijeme vozi na maksimumu. Marijo Margić osvojio je izvrsno 3 mjesto, a Luka odlično 5. mjesto. Prvo i drugo mjesto osvojili su Uršić Blaž iz KK Panel (SLO) i Toljan Josip iz BBK Orlov Krug

Posebna zahvala Mariji Šarotar (HUPSER) i Lorisu Biliću na odličnim fotkama.

Također čestitamo BBK Grožnjan na odlično organiziranim trkama. 

GALERIJA SLIKA

Rezultati XCO i XCC

BBK Grožnjan