Svečano proglašenje najboljih biciklista u 2016. godini

by BK Vid Ročić

U nedjelju, 26.2.2017. godine u Jastrebarskom održano je svečano proglašenje najboljih biciklista i biciklistica za 2016. godinu.

Samo proglašenje održano je u Domu kulture u Jastrebarskom, gdje se uz same dobitnike nagrada okupilo mnogo ljudi. Uvodnu riječ imali su predsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza Tomislav Zadro i zamjenika gradonačelnika grada Jastrebarskog Stipe Bučara.

Za ukupno najboljeg biciklista proglašen je Matija Kvasina, najbolji klubovi su Meridiana, KBBXS Adrenalina i Klub Koturaša Jastrebarsko – Wd 40 bike. Najbolji organizator je Top Sport Events za Tour of Croatia, a priznanje za rad je dodijeljeno Bruni Valčiću koji je kao glavni sudac sudio na utrci Tour de France.

Nagrade su se dijelile najboljim biciklistima u disciplinama najbolji enduro, downhill, cross-country i cestovni biciklizam. Naš član Marijo Margić koji se natječe u disciplini cross-country u kategoriji sport završio je sezonu kao vodeći u ukupnom poretku i tako dobio nagradu za najboljeg biciklista u olimpijskoj disciplini XCO! 
Marijo se također natječe u disciplini cross-country maraton - XCM(kategorija sport) gdje je sezonu završio na izvrsnom 3 mjestu!

Nadamo se da će nova sezona za Marija i ostale naše natjecatelje biti još uspješnija.

Photo: Biker, Ivan Borojević