XCO & XCM Kamenjak Rocky Trails - Premantura 2017

by BK Vid Ročić

Natjecateljska sezona je proteklog vikenda tradicionalno otvorena u Premanturi. Na 21. XCO & XCM Premantura, točnije Kamenjak Rocky Trails.

 

Na lokaciji Rt. Kamenjak i u Premanturi na vrhunski pripremljenoj, te tehnički vrlo zahtjevnoj i uzbudljivoj stazi okupilo se preko 400 biciklista iz čak 14 zemalja! XCO Premantura je najjača utrka u Hrvatskoj, C1 kategorije gdje su se sakupljali bodovi za svjetski kup pa je tako privukla brojna renomirana imena iz svijeta brdskog biciklizma!!

U subotu , 1.4.2017. održala se utrka XCO Premantura na kojoj su nastupili i neki naši članovi.
U kategoriji sport, Marijo Margić je zauzeo 5 mjesto, Luka Ištuk 8 mjesto, a Nikola Vrbanc nije uspio završiti utrku zbog tehničkih problema. Dečki su zadovoljni svojim vožnjama i prikupljenim prvim bodovima!
Za Juru Ljubičića(rekreativac) i našeg najmlađeg natjecatelja Dominika Vukašinovića(U13) ovo je bila prva utrka na kojoj su nastupili i osjetili naboj prave utrke. Jure je zauzeo 17 mjesto, a Dominik 21. Mjesto.

U nedjelju, 2.4.2017. održana je utrka XCM Kamenjak Rocky Trail – maraton po Rtu Kamenjaku.
U kategoriji sport nastupili su Marijo Margić, Nikola Vrbanc i Luka Ištuk. Izvrsni Marijo Margić je u jakoj međunarodnoj konkurenciji zauzeo 2 mjesto i pokazao zavidnu formu već na početku sezone!
Luka je zauzeo 9 mjesto, dok je Nikola na žalost ponovno imao problema sa biciklom i samim time nije uspio završiti utrku.
Tehničkih problema je na žalost imao i Silvio Habazin koji se Natjecao u kategoriji Hobby 2, te također nije završio utrku.
U kategoriji Hobby 1 još su nastupili i Dalibor Vukašinović koji je zauzeo 18 i Jure Ljubičić koji zbog pada nije uspio završiti utrku.

Na kraju moramo pohvaliti ekipu iz Adrenaline na vrhunskoj organizaciji i vidimo se i sljedeće godine! 

GALERIJA SLIKA