XCM Koprivnica 2017.

by BK Vid Ročić

7.5.2017. u Koprivnice se održala utrka za kup hrvatske - maraton XCM Koprivnica gdje je Marijo Margić ponovno bio na postolju i zauzeo izvrsno 3. mjesto.

Na stazu koja je iz samog centra vodila preko Vinice, Reke, Vrhovca, Rasinje, Subotice Podravske te ponovno Vinice, Crne gore i natrag u centar krenulo je oko 130 hrabrih biciklista. S obzirom na kišu koja je padala nekoliko dana prije utrke i na sam dan utrke na svim šumskim putevima je bilo veliko blato koje je stvaralo problema biciklistima. Prolaznici su nas samo gledali kam nas vrag tjera na bicikle po toj kiši. :)
Loši uvjeti predstavljali su pravi izazov - bilo potrebno pokazati spretnost, snalažljivost i izdržljivost. Bilo je tu svega, padova, proklizavanja, guranja i tehničkih problema s biciklima stoga se može reći da su svi natjecatelji koji su uspješno završili ovu utrku svojevrsni pobjednici!

Stazom je najbrže prošao Mađar BÜR Zsolt. Od naših članova u kategoriji sport nastupili su Marijo Margić, Nikola Vrbanc i Luka Ištuk. Marijo je već standardno bio među najbržim natjecateljima i zauzeo izvrsno 3 mjesto, dok su Luka i Nikola zauzeli 7 i 8 mjesto.
U kategoriji rekreativaca nastupio je i Dalibor Vukašinović koji na žalost nije uspio završiti utrku.

Moramo pohvaliti organizatore na izvrsnoj organizaciji! Sve je bilo na visokoj razini: od oznaka na stazi, velikog broja ljudi na stazi, bogate nagrade i cjelokupne organizacije. Nadamo se jednako kvalitetnoj organizaciji i ljepšem vremenu iduće godine!