XCM Crikvenica 2017.

by BK Vid Ročić

Margić i Ištuk na postolju u Crikvenici!!

14.5.2017. u Crikvenici na maratonu koji se bodovao za kup Hrvatske među brojnim biciklistima iz nekoliko susjednih zemalja nastupili su i naši biciklisti: Marijo Margić, Luka Ištuk i Luka Novak.

Unatoč najavljenom lošem vremenu naši dečki su se zaputili u Crikvenicu na utrku kupa Hrvatske kako bi odmjerili snage s ostalim natjecateljima. BK Crikvenica već dugi niz godina organizira XC maraton, te je i ovoga puta organizacija bila na nivou. A i zaobišlo nas je loše najavljeno vrijeme, baš naprotiv - cijeli dan je grijalo sunce, a poslije utrke pao je i kupanac u moru. :)

Start i cilj sam utrke bio je u centru Crikvenice, te su se vozile 2 rute jako zanimljive i teške rute koje su zahtijevale od natjecatelja da pokažu izdržljivost i snalaženje po kamenju i tehničkim spustevima.
- Mali krug od 55 km i 1400 metara visinske razlike
- Veliki krug 72 km i 1700 metara visinske razlike

Luka Novak vozio je manji krug u kategoriji rekreativci te je zauzeo 15. mjesto, što je odličan rezultat s obzirom na to da mu je ovo prva ozbiljna utrka i poticaj za jače treninge.

Na velikoj stazi u kategoriji Sport nastupili su Marijo Margić i Luka Ištuk, te ostvarili izvrsne rezultate!
Marijo je već standardan na postoljima i ovoga puta je osvojio 2. mjesto i Luka Ištuk koji je iznenadio i samog sebe te osvojio izvrsno 3 mjesto!