Nacionalno prvenstvo u MTB Usponu 2017.

by BK Vid Ročić

U nedjelju, 2.7.2017. na Zagrebačkoj gori - Medvednici održano je prvenstvo Hrvatske i prvenstvo Zagreba u disciplini MTB Uspon, u organizaciji zagrebačkog kluba - BK Ciklus.

Budući da je zadnjih nekoliko sezona nacionalno prvenstvo u usponu bilo pretežno po makadamskim putevima gdje su "cestovnjaci" bili u prednosti, ekipa iz BK Ciklus-a se ove godine odlučila za tehnički i fizički puno zahtjevniji uspon što se pokazalo kao pun pogodak za ljubitelje brdskog biciklizma. 
Start staze je bio u Gračanima kod brane Pustodol, te su se biciklisti raznim singletrailovima i šumskim putevima preko Brestovca penjali do samog vrha Medvednice - Sljemena! Na putu do vrha bilo je mnogo tehničke detalja i jako strmih dijelova koji su iz biciklista izvlačili i zadnje atome snage. Na vrhu je kao nagrada, sve natjecatelje čekao poznati sljemenski grah s kobasicama, koji je uz lijepo vreme, prirodu i brojne natjecatelje sa njihovim biciklima i pratnjama činio pravi ugođaj. 

Na utrci su nastupila 134 natjecatelja iz raznih krajeva hrvatske.
Na Sljeme se najbrže popeo Milo Pilski iz BGK Tuškanac i time postao prvak Hrvatske!

Naši članovi kojima je ovo domaći teren/domaće brdo su također nastupili i ostvarili odlične rezultate!

U kategoriji Sport, na postolje su se popeli Marijo Margić i Luka Ištuk osvojivši 2. i 3. mjesto, dok je Nikola Vrbanc došao kao 4.

U kategoriji rekreativaca, nastupili su Alan Trninić - 14. mesto i Jure Ljubičić - 26. mjesto.
U ženskoj konkurenciji, nastupila je Dorotea Kutleša i zauzela 4. mjesto.

Na kraju, pohvale organizatorima iz BK Ciklus na odličnoj organizaciji i pripremi staze! Kako njihov slogan kaše: "Sve je(bilo) prekrasno" :)