Nacionalno prvenstvo XCO Dva zvonika - Buje

by BK Vid Ročić

Proteklog vikenda u Istri, točnije pokraj malog gradića - Buje održano je Nacionalno XCO i XCE nacionalno prvenstvo u organizaciji BBK Grožnjan.

Ekipa iz BBK Grožnjan već godinama vrhunski organizira XC utrke, pa je tako bilo i ovoga puta što se tiče same organizacije. Svim natjecateljima je u neposrednoj blizini staze bilo omogućeno kampiranje što su i naši dečki iskoristili

U subotu je održana XCE utrka gdje su državni prvaci postali Karlo Brajković i Ema Filipović.

U nedjelju je vožena utrka u kraljevskoj cross country disciplini - XCO, gdje su Nacionalni prvaci postali Filip Turk i Zorana Težak. 

Na navedenoj utrci su nastupili i skoro svi naši natjecatelji.
U kategoriji sport Marijo Margić je već standardno bio na postolju i osvojio 3. mjesto, Luka Ištuk 5 mjesto, dok Nikola Vrbanc nije uspio završiti utrku zbog tehničkih problema
U kategoriji rekreativaca nastupili su : Silvio Habazin - 9. mjesto, Dalibor Vukašinović - 12. mjesto, Alan Trninić - 13. mjesto i Jure Ljubičić 14. mjesto.
Nastupio je i naš najmlađi član, Dominik vukašinović u kategoriji u13 i zauzeo 11. mjesto.

Cross-country natjecatelje do kraja sezone očekuje još i utrka Prvenstva Hrvatske u kategoriji XCM - Valamar Terra Magica 2017 - koja će se u organizaciji KBBXS Adrenalina održati 17. rujna 2017. godine!

Više slika: http://bit.ly/2uFxnis